Ανάμεσα.

Οι κοινωνικές συναναστροφές ειναι ένα ωραίο χόμπι για να έχεις. Αυτό σκεφτόταν πάντα ο Holden όταν έβγαινε από το σπίτι του για να συναντήσει φίλους και φίλους φίλων. Μετά το Καλοκαίρι έβγαινε συχνά. Το Καλοκαίρι το πέρασε στην πόλη. Μόνος και ήσυχος από τη φασαρία των ανθρώπων. Είχαν όλοι πάει στην παραλία. Ένα ολόκληρο Καλοκαίρι στην παραλία. Ένα ολόκληρο Καλοκαίρι κάτω από τον ήλιο, και πάνω στην άμμο και δίπλα από λαδωμένα παχουλά σώματα. Στην αμερικάνικη επαρχία κάνεις δεν έχει ωραίο σώμα. Όλοι όμως έχουν βλάχικη συμπεριφορά. Αυτό δεν άντεχε, και ακόμα δεν αντέχει ο Holden. Το Σεπτέμβριο όμως που γύρισαν οι άνθρωποι από την παραλία, και τους πέτυχε στο μαγαζί του Tony Maroni, καθώς μπηκαν μέσα και κατέλαβαν τους πάγκους και τη μπάρα σαν Ούνοι που δίψαγαν για το πρωτο φθινοπωρινό bourbon, άρχισε να τους βλέπει διαφορετικά. Άρχισε να παρατηρεί και να ανακαλύπτει την ικανοποίηση και ηδονή της ανακάλυψης. Σα να του αποκαλύφθηκε η ανθρώπινη φύση, μπροστά στα μάτια του σαν σε μια βιτρίνα, προσφέροντας του ένα νέο κόσμο. Ενα παράλληλο σύμπαν, στο οποίο δεν είχε την ικανότητα να είναι μέρος αυτού αλλά είχε τη δυνατότητα να το παρατηρεί και να το διαταράσει ανα διαστήματα. Να το ταράσει τόσο ώστε να μην διαλύεται, απλά να το κάνει πιο διασκεδαστικό για τον ίδιο.

Περνάει λοιπόν, ώρες ολόκληρες και μέρες γεμάτες κρυφακούγοντας συζητήσεις κοριτσιών, τσακωμούς ζευγαριών, διενέξεις επαγγελματιών, συμφωνίες συνεργατών, σκέψεις αστέγων, συνεννοήσεις τηλεφωνικές, τα κόρτε των αγοριών σε νεαρές έφηβες,  τους μονολόγους των οδηγών στην κίνηση  και κρυφοκοιτώντας τις ανορεξικές κοπέλες μπροστά στους καθρέφτες, τους άντρες να ξυρίζονται, τους βουλιμικούς πάνω από τις κατσαρόλες, τους γονείς να κλαίνε, τις γυναίκες να καθαρίζουν, τα σάλια των νεαρων έφηβων απέναντι σε ζουμερές ώριμες.

Έτσι πέρασαν τρία χρόνια από τη ζωή του Holden. Και ούτε που το κατάλαβε. Ξύπνησε μονάχα μια μέρα και ήταν τρία χρόνια μετά. Τρία χρονια μετά και 10.000 σελίδες με παρατηρήσεις ύστερα. 10.000 σελίδες γεμάτες μουτζούρες και ένας θανάτος ακόμα. Πέθανε η μητέρα του και αυτό ήταν που τον ξύπνησε από τα τούνελ που έκοβε τις βόλτες του ανέμελος και γοητευμένος από τους ανθρώπους.  Ο θάνατος αυτός του θύμισε την καταγωγή του  και έπαψε να χλευάζει τους γύρω του καθώς ήταν ένας από αυτούς. ή κάποτε ήταν. και κάποτε σταμάτησε να είναι. πριν 3 χρόνια. και τωρα ξαναέγινε. φρόντισε για την κηδεία, και τα κληρονομικά θέματα. μπορούσε να παίξει το ρόλο του γιού και του άντρα, και το έκανε με ευχαρίστηση, μέχρι να λήξει το έργο όμως, γι αυτες τις 2 πράξεις. και γι τα άλλα 3 χρόνια. Ανα 3 χρόνια έχανε και ανακτούσε την ταυτότητα του.

Ανα 3 χρόνια. Και ανα 10.000 κενές σελίδες.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s