Τη μέρα που.

Εχθές που λές πήγα για χέσιμο το βράδυ και «γέννησα». Έβγαλα μια κουράδα ΝΑ. Βούλωσε όλη η Κωνσταντινουπόλεως. Μπούκωσε το αποχετευτικό σύστημα. Ίσως φταίει που είναι από την εποχή του Τρικούπη ίσως να φταίω και εγώ. Καλέσαμε τον Κέρβη μέσα στη μαύρη νύχτα εκτάκτως και επειγόντως. Ήθελε να «πάει» ο κυρ Γιάννης και δε μπορούσε μεγάλος άνθρωπος. Σκατά-συντριβάνι έβγαιναν από τη λεκάνη του.
Ήρθε ο Κέρβης και έκανε την απόφραξη. Να ναι καλά ο άνθρωπος. Πρώτα βέβαια το φωτογράφησε το γεγονός. Το απαθανάτισε. «Τέτοια συμβάντα, μια φορά στα χίλια χρόνια» είπε επί λέξη. Έβαζε και ταμπελάκια δίπλα από κάθε φωτογραφία. O CSI του tuboflo. Και το εννοούσε. Βοθρατζής με ιστορική παιδεία και ερευνητικό ενδιαφέρον. Όχι αστεία.
Και είχαμε θέματα χθές το βράδυ, που λες, στη γειτονιά. Ήρθε ο Κέρβης και έκανε σαματά με το μηχάνημα και τη σειρήνα, αναστατωθήκαμε. Φωνάξανε και την κυρία Αννίτα και με έβγαλε σε απευθείας λίνκ. Μίλησα ζωντανά στην τηλεόραση. Το επόμενο πρωί με είδα και στον φωτη και μαρία. Το επόμενο μεσημέρι έμαθα ότι ρωτάγανε τους γειτόνους άνθρωποι του Τριανταφυλλόπουλου. Αυτό με θορύβησε λίγο και δεν έχεσα εκείνη τη μέρα. Καθάρισε για λίγο το τοπίο. Ξεθολώσαμε.
Θα τη θυμάμαι αυτή τη μέρα. Τη μέρα που «γέννησα».

One thought on “Τη μέρα που.

  1. Αν η κουράδα έμοιαζε με λουκάνικο φρανκφούρτης, όλα εξηγούνται. Θα σε υποψιάστηκαν για δάκτυλο της Μέρκελ. Ότι οι Γερμανοί σαμποτάρουν και το αποχετευτικό σύστημα, πέρα από τα εργασιακά και την οικονομία. “Δεν γαμάμε που δεν γαμάμε, δεν θα χέζουμε κιόλας;”, θα σκέφτηκαν. Διότι τι νομίζεις; Δυο απολαύσεις μας μείναν όλες κι όλες. Το χέσιμο και το αλκοόλ. Πίνεις και τους κλάνεις όλους. Κλάνεις και τον πίνουν όλοι.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s