Notes

tert
Ναι, ναι, τη δουλειά της τη σιχαίνεται. Κι εγώ δηλαδή θα τη σιχαινόμουνα αν ήμουν εκείνη. Και εσύ αν ήσουν εκείνη θα τη σιχανόσουν τη δουλειά σου και κάθε μέρα θα ευχόσουν να πέσει ένα αεροπλάνο πάνω σου και να σου δωθεί άδεια μετ αποδοχών για να συνέλθεις από το σοκ. Άλλο που εσύ δε θα συνερχόσουν ποτέ. Θα κυκλοφορούσες χρόνια μετά με το στρατιωτικό κράνος και τον πυροσβετικό κρούνο στην τσάντα σου ώστε να είσαι διαρκώς σε ετοιμότητα για ένα ανάλογο περιστατικό σύγκρουσης. Αλλά εσυ δεν είσαι αυτή. Και εκείνη τη σιχαινόταν τη δουλειά. Και ακόμα τη σιχαίνεται δηλαδή. Δεν έπαψε ποτέ. Και ούτε θα πάψει. Όταν πάψει θα γκρεμιστούν όλα γύρω της. Όταν πάψει θα έχει βρεί κάτι άλλο να σιχαίνεται. Ίσως εσένα.

έτσι. κάπως έτσι.
απλά σταμάτησε. απλά έπαψε. χωρις αφορμή. απλά συνέβη. χωρις προειδοποίηση. απλά δε συνέχισε. και ήταν τοσο ευφυής η κίνηση και τοσο απελευθερωτική που από τοτε ζει ευτυχισμένος. και μόνο για εκέινη τη στιγμή που απλά σταμάτησε. δεν ήθελε παραπάνω. απλά να φύγει και να μην ξαναγυρίσει. απλά να φύγει. και ηταν αρκετό.

off-season but who cares
“Eίμαι καλύτερος από όλους αυτούς” σκέφτηκε ο Μιχάλης και αποφάσισε να τους ανεχτεί στην παραλία που αποφάσισε να ξεκαλοκαιριάσει, και αν τα καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί τους, να τους μιλήσει και να τους κάνει φίλους, ή έστω «συναδελφικούς» φίλους, γιατί συνάδελφους σίγουρα όχι, πόσοι από αυτούς τους χοντρομπαλάδες ξέρουν γαλλικά και πιάνο; Κανείς. Ούτε και ο Μιχάλης φυσικά αλλά ο Μιχάλης είναι άλλο. Είναι υιοθετημένος και μεγαλωμένος στον Κολωνό αλλά ξέρει ότι η καταγωγή του είναι από τη βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας. Το ξέρει. Το νοιώθει. Το υποψιάζεται. Το φαντασιώνεται. Το ξέρει. Άλλωστε κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει το ένστικτο του Μιχάλη, το ‘μέσα’ του που του λέει ότι είναι ο διάδοχος του θρόνου της Βρετανίας αλλά ο σατανικός του αδερφός Μάξουελ τον έστειλε πακέτο στην Ελλάδα για να μην έχουν τραβήγματα όταν θα ρχόταν η ώρα της στέψης. Αλλά η βιογραφία του Μιχάλη είναι μια τόσο άλλη ιστορία όσο άλλος είναι και ο ίδιος.

Άλλος από τους εν τέλει συμπατριώτες του. Αυτούς που φοράνε γυαλλιά ηλίου μάσκες, ξυρίζουν το στήθος τους, Και γέρνουν στην καρέκλα για να κλάσουν.

  off-season but all-right
  Το να διαβάζεις Sedaris στην παραλία κάτω από τον ήλιο μπορεί και είναι μεγάλη έμπνευση. Και ο Νίκος Παπανδρέου έχει πολύ δίκιο. Η ελλάδα και οι έλληνες είναι ένα μυθιστόρημα ο καθένας. Νουβέλες δίποδες. Χρονογραφήματα που τρώνε σουβλάκια και ρεύονται. Τριλογίες και best sellers είναι οι ελληνικές οικογένειες, από εκείνα που οι πιο φιλόδοξοι εκδότες δεν ονειρεύτηκαν ποτέ. Τα κορίτσια με τις κοιλιές έξω είναι τα άρλεκιν που θέλουν να ζήσουν και τα αγόρια είναι το «φως των σπόρ». 

  Το καλοκαίρι που είναι όλοι λίγο πιο γυμνοί και λίγο πιο βρώμικοι από την άμμο και τα αλάτια και είναι σε διακοπές και νομίζουν ότι κανείς δεν τους κρίνει και φέρονται όπως πραγματικά αισθάνονται με τη γκόμενα και τα κουτσούβελα είναι τόσο διασκεδαστικοί και τόσο απολαυστικοί που θέλω να τους αγκαλιάσω όλους με μια μεγάλη αγκαλιά και ει δυνατον να τους πνίξω διοτί σαν blogger τους αγαπώ όσο κανείς ποτέ δεν αγάπησε τους ανθρώπους αλλά σαν άνθρωπος τους μισώ και τους απεχθάνομαι όσο ποτέ κανείς δεν επιθύμησε την εξάλειψη του ανθρώπινου είδους και την επιστημονική μελέτη πάνω στην επισταμένη αποφυγή αναπαραγωγής αυτών των υπανάπτυκτων πλασμάτων όπως είναι οι χοντροί έλληνες με καδένες, φάτσα τούρκου και συμπεριφορά ζουλού.

super-hero-reconsider
Σήμερα στη δουλειά με έφερε ένα οδηγός λεωφορείου που άκουγε μπουζούκια στο ραδιόφωνο. Και τα σιγοτραγούδαγε. Πρωί-πρωι. Τον ορίζω τον ευτυχισμένο οδηγό λεωφορείου.
Το μονο που ευχηθηκα ήταν για μένα να γλιτώσουν τα αυτιά μου απο τα μπουζούκια.
Το σαββατοκύριακο θα ακουω μονο swing & jazz & blues. Ακόμα και όταν δεν θα θέλω.
Θα πρεπει να αναθεωρήσω τις δυνάμεις μου.

  super-hero
  σήμερα στη δουλειά με έφερε ένας οδηγός λεωφορείου που βαριόταν πολύ. τον ρωτάγανε οδηγίες και έλεγε ότι δεν ήξερε την απάντηση, ενώ την ήξερε.φαινότανε ο άνθρωπος. βαριότανε. τον συμπόνεσα τον κακομοίρη και ευχήθηκα να γλιτώσει από την ματαιότητα της βαρεμάρας.
  στα ξαφνικά ένα κοντάρι με αιχμηρή τη μίαν άκρη διαπέρασε το παρμπριζ και καρφώθηκε στην καρδιά του. 

  γλίτωσε. τωρα ειναι ευτυχισμένος. και εγώ ειμαι. γιατι ανακάλυψα τις υπερ-δυνάμεις που είχα και δεν ήξερα ότι είχα.

outlook does not shit
το outlook αναγνώρισε λάθος τη λέξει “χέζεις”. φταίει η ετυμολογική ρίζα, δηλαδή το ρήμα “χέζω”; αν ναι γιατι να είναι “λάθος” μια φυσική λειτουργία. το κατούρημα, θα το αναγνώριζε και αυτό λάθος; θα το υπογράμμιζε και εκείνο κόκκινο κατσαρό; μήπως φταίει το β’ ενικό; μα δεν ήταν προστακτική. ήταν νομίζω ερώτηση. ή κατάφαση. θα μπορούσε και υποτακτική, οπότε ακόμα πιο αναίτια η συμπεριφορά του outlook. μήπως ήταν λάθος η ορθογραφία; μήπως γράφεται χαίζεις; ή χαίζης; δε νομίζω ότι φταίει η ορθογραφία. απλά δεν το νομίζω. νομίζω πως ξέρω τι συμβαίνει.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s